“Ik heb een leuk nieuwtje, Sijts!”

Dat was wat mijn vriendin zei toen ze me vorige week belde.
“Ik ga voor mezelf beginnen!” Even was ik stil. “Echt?” vroeg ik.
“Jaaa!!!” riep ze door het dolle heen. “Wauw, te gek! Vertel me alles!”.
En zo begon ze haar verhaal met mij te delen.

Mijn vriendin en haar man zitten al jaren in de Friese paarden. Allebei zijn ze daar ook mee opgegroeid. Zij werkt daarnaast in het ziekenhuis als verpleegkundige en hij is bakker.
En het is nu, denk ik, zo’n 3 jaar terug, dat mijn vriendin haar eigen fokmerrie kreeg.
Deze merrie heeft al een aantal prachtige veulens op de wereld gezet en ieder jaar vind ik het zó leuk om dat bewuste appje te krijgen.
Want vol trots laat ze me daarmee dan mee weten dat weer een prachtig stukje zwart goud is geboren.

Begin dit jaar verloor ze haar vader. De man waar ze zoveel van hield en waar ze dezelfde passies mee deelde. En dat doet pijn, want het gemis is zo groot…
Een zwarte periode in haar leven…
Gelukkig kan ze ook weer genieten. Want naast dat haar eigen merrie dit voorjaar een veulen kreeg, kwamen er ‘bij toeval’ ook verzoeken van andere paardenhouders of ze hun paarden bij hun konden stallen zodat ze daar konden bevallen. En dat bracht haar man op een idee…
Een heel tof idee!

En nu, binnen een paar weken, is dat toffe idee al een echt bedrijf geworden! Zo gaaf!

En terwijl zij mij dit allemaal aan het vertellen is merk ik wat het met me doet. Wat er bij mij van binnen gebeurd.
Want ik gloei helemaal van binnen. En heb een big smile om mijn gezicht. En waarom? Zul je je afvragen. Omdat alles klopt. En alles bij elkaar komt.
Haar vader die net overleden is, die dit geweldig had gevonden.
Haar kennis en liefde voor de kraamtijd bij zowel mens als dier en waarvoor ze geleerd heeft.
En dan heb je ook nog een man die dit soort geweldige ideeën heeft. Van dát, dat alles bij elkaar komt én van het verhaal en van wat dat met haar doet, word ik intens blij.
Dan fikt het zo gigantisch bij mij van binnen! En dat bevestigt voor mij dat ik daarom zo houd van mijn rubriek ‘Relight my Fire podcast’. Want altijd komen daar de bijzondere , kwetsbare en inspirerende verhalen naar boven waarin duidelijk wordt waarom jij je bedrijf bent begonnen.
Waarom je doet wat je doet en wat je drijft. En dat is waar ik dus volledig op aan ga. Want dit vuur, deze power en passie is je alles! Dit vuur voelen heb je nodig om er iedere dag weer vol voor te gaan! Mijn lieve vriendin voelt het tot in haar tenen en ik… Ik kan daar alleen maar van genieten. Ik hoop dat ik nog heel veel van dit soort mooie verhalen mag horen in de toekomst want dat is wat mij echt heel gelukkig maakt!