Unieke samenwerking Friese kraamstal fan de Fiifhoeke en Stal Emmens pleegmerries!

Het is zaterdagochtend, ca 7.30u wanneer de telefoon gaat bij Friese kraamstal fan de Fiifhoeke.

Een fokker. Hij vertelt dat hij zojuist helaas zijn Friese merrie heeft moeten laten inslapen maar nu dus een moederloos veulen van 4 weken oud heeft. Of wij hem ook kunnen helpen bij Friese kraamstal

Nou nee, eigenlijk niet. Friese kraamstal fan de Fiifhoeke is nl gericht op deskundige begeleiding rond het geboorteproces.

Maar Janneke kon hem gelukkig wel het telefoonnummer geven van Margé Emmens van Stal Emmens pleegmerries.

Zij bieden verschillende pleegmerries aan. Nadat de passende merrie is uitgekozen zal de merrie door een deskundig team aan het veulen gekoppeld worden. Bij een geslaagde koppeling kan de pleegmerrie bij u thuis gestald worden zodat het veulen goed opgevoed wordt en u het thuis kunt zien opgroeien.

Nadat ik het telefoonnummer had doorgegeven nam de fokker contact op met Margé en zij had een pleegmerrie staan!

Het veulen werd op de trailer geladen en naar Marwijksoord gebracht. Na een geslaagde koppeling kon de fokker de volgende dag de pleegmerrie en het veulen weer ophalen. Wat een bijzonder gebeuren!

Het bracht Janneke op een idee. Hoe mooi zou het zijn om een samenwerking aan te gaan!

In bovenstaande situatie overleed de merrie een maand na de geboorte van het veulen. Het zou echter ook kunnen gebeuren tijdens het geboorteproces.

Want hoe goed de voor- en nazorg van de bevalling ook wordt gedaan, het kan gebeuren dat het veulen voor, tijdens of na de geboorte komt te overlijden. Ook zijn er gevallen dat de merrie de geboorte helaas niet overleeft. In zo’n geval is het fijn dat Friese kraamstal fan de Fiifhoeke een goede en constructieve samenwerking heeft met stal Emmens pleegmerries.

Toen Janneke, Margé belde over dit idee waren ze beiden zeer enthousiast.

Na een middag ideeën uitwisselen en ervaringen delen groeide dit enthousiasme nog verder en werd de samenwerking een feit. Door hun ervaring en deskundigheid met elkaar te delen bieden zij samen een tweede kans voor een goed begin van uw veulen!