EFO paardenverzekering

U als fokker en wij als Friese Kraamstal fan de Fiifhoeke weten als geen ander dat elke geboorte risico’s met zich meebrengt. Daarom biedt Friese Kraamstal fan de Fiifhoeke u de mogelijkheid om uw (ongeboren) veulen en/of merrie te verzekeren bij EFO Paardenverzekering tegen ziektekosten en/of overlijden.

Bij EFO Paardenverzekering kunt u kiezen uit verschillende opties:

Risico's rondom een (ongeboren) veulen

Een veulen fokken is meer dan een financiële investering. Er komt emotie bij kijken. Het betekent nieuw leven en nieuwe hoop voor de toekomst. Of u zich nu hobbymatig of professioneel bezighoudt met de paardenfokkerij, dit nieuwe leven wilt u optimaal beschermen met de beste zorg.

Er komen diverse kosten en risico’s kijken bij het fokken van een veulen. Het dekgeld, de scans en de zorg voor de merrie kunnen flink oplopen. Ook kan er van alles mis gaan tijdens de dracht, de geboorte en in de eerste prille levensmaanden van het veulen. Onderlinge paardenverzekeraar EFO weet als geen ander welke situaties u kunt tegenkomen. Welke risico’s loopt u en hoe kan een Ongeboren veulenverzekering helpen om uw investering af te dekken?

Situatie 1: Het veulen wordt doodgeboren

Helaas krijgen fokkers er weleens mee te maken; een doodgeboren of niet-levensvatbaar veulen. Het veulen heeft verkeerd in de baarmoeder gelegen of is te lang blijven zitten in het geboortekanaal. Of nog erger: een rhino-uitbraak op een stal waarbij meerdere merries hun veulens aborteren.

U kunt ervoor kiezen het ongeboren veulen te verzekeren middels een Beperkte of Uitgebreide
Ongeboren veulenverzekering van EFO Paardenverzekering. Deze begint 1 maand voor de verwachte geboortedatum en eindigt als het veulen 4 maanden oud is*.

Situatie 2: Het veulen krijgt schade

Veulens zijn kwetsbaar en moet nog veel leren. Een ongeval zit in een klein hoekje; een veulen gaat door de draad of krijgt een tik van een andere merrie. Veulens kunnen longontsteking krijgen doordat ze vruchtwater binnenkrijgen of koliek omdat het darmpek de darmen verstopt. De Beperkte Ongeboren veulenverzekering dekt overlijden of acuut noodzakelijke levensbeëindiging binnen 2x24 uur na de eerste ziekteverschijnselen.

Situatie 3: Het veulen is blijvend volledig ongeschikt voor gebruik

Een veulen kan levensvatbaar zijn maar door een blessure, ongeval of door anatomische groeiafwijkingen blijvend volledig ongeschikt zijn voor het gebruikersdoel. Deze risico’s worden gedekt door EFO’s Uitgebreide Ongeboren veulenverzekering*.

Situatie 4: Er gebeurt iets met de merrie

Ook de merrie loopt extra risico’s tijdens de dracht en bevalling. Zo kan het veulen tijdens de dracht de baarmoeder intrappen. Ook komt het voor dat de merrie na de bevalling niet meer kan opstaan of een nabloeding krijgt. Voor de merrie kunt u een aparte verzekering afsluiten. EFO biedt drie verschillende schadeverzekeringen: Overlijden, Beperkt en Uitgebreid. Daarnaast kunt u desgewenst aanvullend kiezen voor één van de drie Ziektekostenverzekeringen: Beperkt, Uitgebreid en UitgebreidPlus.

Droomt u ervan het nieuwe (sport)paard van de toekomst te fokken? De inspecteurs van EFO dromen met u mee en staan klaar met raad en daad als het mis dreigt te gaan. De gegevens van de inspecteurs vindt u hier.

* Bij een
Ongeboren veulenverzekering kunt u tot maximaal 3 keer het dekgeld verzekeren met een maximale waarde van €5.000,-. De uitkering bedraagt 90% van de verzekerde waarde. Na afloop van de Ongeboren veulenverzekering kunt u deze omzetten naar een paardenverzekering.

Indien u gebruik wenst te maken van de mogelijkheid om uw (ongeboren) veulen en of paard bij EFO Paardenverzekering te verzekeren of u wilt meer informatie, dan kunt u contact opnemen met EFO Paardenverzekering: 0513 62 22 75.