Een wonder!

April 2022 is de Friese merrie Wytske (Sake 449) van Marjolein de Vries bij ons in de Kraamstal bevallen van een prachtig, hoogbenig Quarter (Megas Cream Dream) x Fries (Sake 449) hengstveulen genaamd Darcy. Marjolein gaf aan het komende seizoen zelf niet te gaan fokken met Wytske. Omdat Wytske een super goede en lieve moeder is hebben wij toen gevraagd of we Wytske mochten huren als draagmerrie voor een embryo wat wij konden kopen. Beiden werden we erg enthousiast van dit plan. Al besloten we wel direct dat dit eenmalig zou zijn. Zo werd 26 mei 2022 door EquiLife paardenartsen een (diepvries-) embryo Tiede 501 x Tsjalle 454 geplaatst! Het wachten kon beginnen. 2 juni scande EquiLife paardenartsen Wytske drachtig! Wauw wat bijzonder! Het is toch echt een wonder dat dit kan. Nu hopen dat alles zo voorspoedig mag blijven gaan.

Wytske haar dracht verloopt voorspoedig. 20 april is Wytske de hele dag al anders dan anders. Ze loopt al een week met harsdrupjes op haar uier en die zijn nu veranderd in melkdrupjes die op haar benen lekken. Ook is ze onrustig in haar boks en poept ze steeds kleine beetjes. Wanneer we 's avonds hebben afgevoerd en afgelicht en het helemaal rustig is in de stal, duurt het dan ook maar even voordat de bevalling zich aankondigt. Na een vlotte bevalling wordt om 23.00u een schitterend zwart merrieveulentje geboren. Wat is dit toch een wonder. Daarom besluiten we haar ook Wûnder fan de Fiifhoeke te noemen.

Extra bijzonder is dat Marjolein haar beppe vandaag precies 1 jaar geleden overleden is. En Marjolein heeft de Friese merrie Wytske van haar beppe gekregen. Toeval of een wonder?

Marjolein de Vries super bedankt dat we Wytske als draagmoeder mogen gebruiken. Maar zoals afgesproken was dit eenmalig en ga jij straks zelf lekker genieten van je super mooie en lieve merrie. EquiLife Paardenartsen ook heel erg bedankt voor de top begeleiding.