Nala van 't Holmerpad

Wat duurt wachten toch lang! Merrie Doutzen (Pier 448) van Barbara Postema-Korringa is 19 april uitgerekend en staat al vanaf 6 april te harsen. Doutzen is drachtig van de goedgekeurde Barock Pinto hengst Tjalke BP 61. Ze is 19 mei 2022 op natuurlijke wijze gedekt door Tjalke BP 61 welke tevens toen in eigendom was van Barbara Postema. Vorig jaar bracht Doutzen een prachtig gitzwart merrieveulen van Tjalke BP 61: Miss Monty. Dit was voor Doutzen haar eerste veulen en ze wist toen niet zo goed wat ze ermee aan moest. Na intensieve begeleiding kwam dit helemaal goed en was Doutzen een top moeder voor Miss Monty. Natuurlijk is het dan nu wel een beetje extra spannend hoe Doutzen nu op het veulen zal reageren en wat zal de kleur zijn van het veulen? De vader is tenslotte een Barock Pinto.

23 april ging om 2.06 uur in de nacht het geboorte-alarm af. We gingen direct naar de kraamstal. Daar was Doutzen aan het bevallen. Een heel groot, prachtig getekend merrieveulen werd geboren. De bevalling van zo'n groot veulen kwam er wel op aan bij Doutzen. Ze had in het begin moeite met staan. Om te voorkomen dat ze op het veulen zou vallen hebben we haar gesteund bij het staan en zorgden dat het veulen steeds bij haar hoofd lag zodat ze die niet kon bezeren. Gelukkig werd Doutzen al gauw steeds krachtiger en steviger in de benen. Ook had het moederinstinct zich na vorig jaar dusdanig ontwikkeld dat ze nu direct wist wat ze met het veulen aan moest. Ze likte het en beschermde het direct tegen de merrie die in de boks naast haar door de tralies stond te kijken. Hierdoor konden wij al heel gauw het halstertouw losmaken waar we Doutzen uit voorzorg aan vasthielden om eventuele reacties te kunnen sturen. Ook liet ze het veulen probleemloos drinken. Het verdere post-partum proces verliep gelukkig voorspoedig.

Barbara heeft het veulen de naam Nala van 't Holmerpad gegeven wat geliefd of succesvol betekent. De foto's laten zien dat Nala geliefd is, zowel door haar moeder als door de eigenaresse! Wij willen Barbara van harte feliciteren met dit prachtig getekende veulen en wensen haar een succesvolle toekomst met Nala.